Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سویی افغانستان بسیار آسیب پذیر و توسعه نیافته است. از سوی دیگر گروه طالبان از25 مرداد 1400 دولت مستقر جمهوری اسلامی افغانستان را سرنگون کردند. بحران اقتصادی میلیون ها نفر را در فقر فرو برده است و 3.5 میلیون کودک نیاز به حمایت تغذیه ای دارند. سازمان ملل متحد این وضعیت را «بحران ناامنی غذایی و سوء تغذیه با ابعاد بی‌نظیر» خوانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه گذشته تخمین زده شد که تقریباً 20 میلیون نفر در این کشور - حدود نیمی از جمعیت - با گرسنگی مواجه هستند.

طالبان افغانستان یک سازمان شبه نظامی تندرو سلفی تروریستی است که در سال 1994 در جریان جنگ داخلی که پس از خروج اتحاد جماهیر شوروی از افغانستان ایجاد شد. طالبان به دنبال ایجاد حکومتی به نام امارات اسلامی با دیدگاه های تندروی سلفی است. این گروه از سال 1996 تا 2001 بر افغانستان حکومت و پایگاهی را برای القاعده برای سازماندهی حملات 11 سپتامبر فراهم کردند. پس از تهاجم آمریکا در سال 2001، طالبان از قدرت کنار رفتند. از آن زمان، طالبان برای بیرون راندن نیروهای نظامی خارجی از افغانستان و مشروعیت‌زدایی از دولت افغانستان مبارزه کردند. مذاکرات بین آمریکا و طالبان که در سال 2018 آغاز شد و منجر به امضای توافقنامه ای در فوریه 2020 در دوحه قطر شد که خروج نیروهای خارجی را پیش بینی می کرد.

اگرچه طالبان رسما در سال 1994 تشکیل شد، اما جنگجویان اصلی آن از مجاهدین افغان بودند، که از سال 1979 تا 1989 با اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان جنگیدند. در این مدت، جنگجویان به طور مخفیانه توسط سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان - آی اس آی- حمایت و سازماندهی می شدند. حمایت مالی از عربستان برای ترویج اسلام سلفی در مدارس دینی محل پرورش طالبان تامین می شد. در 3 نوامبر 1994، طالبان در یک حمله غافلگیرانه کنترل شهر قندهار را به دست گرفتند. در سال 1996، طالبان با موفقیت کنترل کابل را به دست گرفتند و امارت اسلامی افغانستان را تأسیس کردند. ملا عمر رئیس دولت شد. تنها سه دولت خارجی بین سال های 1997 تا 2001 حکومت طالبان را به رسمیت شناختند: پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی. ائتلاف شمال به رهبری احمد شاه مسعود، به اصلی‌ترین اپوزیسیون نظامی و سیاسی دولت طالبان تبدیل شد. در سال 1996، القاعده از سودان وارد افغانستان شد. طالبان و القاعده به گونه‌های متفاوتی از نظر فکری پایبند هستند، طالبان وابسته به باورهای وهابی سعودی‌ها و القاعده مرتبط با مکتب فکری حنبلی رادیکال‌تر و سخت گیرانه ‌تر هستند. طالبان افغان و القاعده اکثرا عرب هستند. بعد از سال 2001 که نیروهای ائتلاف بین المللی با کمک ائتلاف شمال به افغانستان حمله کردند و رژیم طالبان را سرنگون کردند، ملا عمر و بسیاری از رهبران طالبان از مرز پاکستان گریختند، تا دوباره جمع شوند و پیروان جدیدی به دست آورند.. در آوریل 2013، ملا عمر در پاکستان در اثر یک بیماری درگذشت.

مناطقی که در پکتیکا، خوست و پکتیا بیشترین آسیب را از زلزله 1-4-1401 دیده اند فقط از طریق جاده و بعضا راه های مالرو قابل دسترسی هستند. ناحیه مذبور حدود 177 کیلومتر از کابل فاصله دارد. مناطق بسیار دورافتاده‌ محدودیت‌های دسترسی زیادی دارند. ضمنا در روز زمینلرزه تا آخر وقت باران بارید و دسترسی را سخت تر کرد.

منطقه زلزله زده 1-4-1401 منطقه ای پشتون نشین و با سیطره شبکه حقانی است. شبکه حقانی ، متحد طالبان، یک سازمان شبه‌نظامی سلفی تروریستی است که توسط جلال‌الدین حقانی تاسیس شد، که به‌عنوان یک فرمانده ارشد جنگ افغانستان دردهه هشتاد میلادی و فرمانده جنگ ضد شوروی ظاهر شد او یکی از اعضای حزب اسلامی به رهبری یونس خالص، فرمانده مشهور مجاهدین بود. جلال الدین بعدها با طالبان افغانستان به عنوان وزیر امور قبایل و سرحدی همکاری کرد . او یکی از همکاران شناخته شده اسامه بن لادن بود و به عنوان یکی از نزدیکترین مربیان بن لادن در سالهای شکل گیری القاعده در جنگ افغانستان در دهه 1980 شناخته می شد. سراج الدین حقانی، پسر جلال الدین، در حال حاضر به همراه چند تن از نزدیک ترین بستگانش، فعالیت های روزمره این گروه را رهبری می کند، و وزیر امور داخله حکومت کنونی افغانستان است. شبکه حقانی عمدتاً در وزیرستان شمالی پاکستان و شرق افغانستان مستقر است. این گروه عمدتاً از اعضای قبیله زدران تشکیل شده است. حقانی ها خشن ترین و پیچیده ترین گروه متحد طالبان هستند.

کد خبر 1646006

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهدی زارع زلزله شبکه حقانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکومت افغانستان فراگیر است

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

میخاییل گالوزین معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی طالبان گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی فراگیر است.

حدود یک هفته پیش نیز سراج‌الدین حقانی وزیر کشور طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران